PH2016: Máme ďalšiu medailu, Kuřeja získal v hode kuželkou bronz

16.09.2016 Celý región

Rio de Janeiro 16. septembra (TASR) - Slovenský reprezentant Marián Kuřeja skončil na XV. paralympijských hrách v Rio de Janeiro vo finále hodu kuželkou skupiny F51 bronzový výkonom 26,82 m.

Tridsaťšesťročný atlét figuroval pri svojej prvej účasti pod piatimi kruhmi po úvodnej časti na piatom mieste, ale napokon zlepšil svoj výkon a len dva centimetre ho delili od striebra. Víťazom sa stal Srb Željko Dimitrijevič, ktorý vylepšil vo finále vlastný svetový rekord.

"Pri prvých troch pokusoch ma rozhodilo, že sme sa dlho priväzovali a výsledok bol taký, že som hádzal menej, ako bol môj osobák. V piatom pokuse sa mi napokon podaril hod, ktorý mi zabezpečil bronz a som rád, že sa mi podarilo po tom rozpačitom začiatku prebojovať z piateho na tretie miesto. Šiesty pokus som mal najdlhší, bol by stačil aj na striebro. Bohužiaľ, skončil mimo výseč. Takže som napokon celkom spokojný, že z prvej paralympiády odchádzam s medailou, aj keď pred pretekmi som si tajne želal, aby zaznela slovenská hymna," povedal Kuřeja pre oficiálnu stránku Slovenského paralympijského výboru.

hod kuželkou - finále:
1. Željko Dimitrijevič (Srb.) 29,96 m
2. Miloš Mitič (Srb.) 26,84
3. Marián KUŘEJA (SR) 26,82,
4. Amit Kumar Kumar (Ind.) 26,63
5. Radim Běleš (ČR) 26,53,
6. Martin Zvolánek (ČR) 24,14
 

Vyberte región